Shelbourne                   Olimija Ljubjana                     Parma
    Irland                              Slovenien                            Italien.

 
Den 9 august 2001 spillede Brøndby mod irske Shelbourne fra Dublin på Brøndby Stadion. BIF vandt 2 - 0 på mål af Mattias Jonson og Ruben Bagger. 

Vi rejste med Brøndby Support og skulle på bo på et billigt hotel midt i Dublin. Men det skulle snart vise sig at være noget andet. Nærmest et vandrehjem. Vi skulle sove i sovesale, og det var ikke lige noget for degamlerejser. Vi fandt selv et andet sovested.


Her bag denne ydmyge facade ligger vores hotel, ganske fint.

Vi fik rigtigt set Dublin. Både udvendigt og indvendigt. Det var især morsomt at besøge barene, som har en helt dejlig stemning. Ud over at der drikkes, synges spilles der meget musik.  Det er vi jo ikke vandt til der hjemme. Vi var også på en todækker sightseeing tour rundt i Dublin og omegn.

Kampen mod Shelbourne endte med en sejr på 3 - 0 til BIF og vi var så videre. Målscorer var Ruben Bagger, Mads Jørgensen og Peter Madsen.

Næste modstander blev Olimija Ljubjana fra Slovenien, med udekamp først i hovedstaden Ljubliana den 20. september.

.

Man kan ikke kalde dette for et trestjernet hotel, ja ikke engang en enklet stjerne ville man kunne give dette hotel. Meget spartanske værelser, men de var rene nok. Det værste var næsten morgenmaden, som var under al kritik. Gammelt tørt brød og lunken kaffe. Det var godt at restauranterne i byen var så gode.

Vores værelse.


Udsigten mod nord.


Udsigten mod vest.


Udsigten mod nord-øst


Men en tur rudt i byen viste os noget helt andet.


Transport fra hotel til stadion i bus. Og retur efter kampen.


Alle blev visiteret.


Især en af dem fra degamlerejser.


Stadion hørte ikke til et af de største vi har været på.

Kampen blev kun overværet af ca. 1000 tilskuere og vi vandt 4 - 2. Der var egentlig aldrig rigtig spænding om resultatet. Efter en føring til Ljubljana scorede Ruben Bagger til 1 - 1 og meget skulle gå galt hvis vi ikke gik videre. Efter pausen blev det 2 - 1  ved Dan Anton Johansen på straffespark, men kort tid efter var stillingen 2 - 2 og ti minutter før tid blev det 2 - 3 og 2 - 4, begge mål scoret af Rafal Niznik.

Hjemmekampen på Brøndby Stadion mod Ljubljana endte 0 - 0, og vi var videre.

Næste kampe var mod NK Varteks fra Zagreb i Kroatien. Kampen sluttede med en sejr til Varteks på 3 - 1. Vi glimrede ved vores fravær. BIFs mål Rafal Niznik.

Den 1. november var der så returkamp på Brøndby Stadion. Her vandt de blå-gule 5 - 0 og vi gik endnu engang videre. Mål scoret af Ruben Bagger, Mattias Jonson 3 gange, første mål var et selvmål.

Den 22. november skulle vi spille i Parma i Italien.

Her er vi i Genuas lufthavn, som vi måtte lande i i stedet for i Milano, som var lukket på grund af tåge. En lang køretur med bus i gennem et meget tåget Italien blev resultatet.

Efter flere timers forsinkelse nåede vi Parma, hvor der var ligeså tåget. Vi fik ikke set ret meget af byen, tiden var brugt i bussen.

Og selv ved kampstart var tågen ikke lettet. Og samtidig var det bestemt ikke verdens bedste pladser vi havde fået. Vi kunne kun se den ene ende af banen og det kun gennem et net.

I første halvleg scorede Dan Anton Johansen desværre i eget net. 1. halvleg 1 - 0. I det 90. minut fik vi tilkendt et straffe og det scorede Krister Nordin på. Hjem fra Italien med et rimeligt reultat 1 - 1.

Hjemme den 6. december vandt Parma. Resutat 0 - 3 vi var færdige med den sæson. Men rejsemæssigt var det et dejligt efterår, med masser af oplevelser rigere.

 Retur til toppen

Tilbage til hovedmenu