Fra Blokhusvej til Alsace via Ystad


En af de første dage i det nye efterår 2013 - lige efter den dejlige sommer - skulle den nyeToyota Yaris hybrid ud på sin jomfrurejse.

Vi havde længe haft lyst til at besøge Ystad. Denne lille by i det sydlige Sverige, på størrelse med Køge, hvor der ifølge Henning Mankell foregår så utroligt mange forbrydelser og mord, som politimanden Kurt Wallander heldigvis tager sig af. Hver gang.


 


 
 
 


 

Den smukke gågade i byen kunne med lidt god vilje godt minde lidt om Køge.


 

Frokosten blev indtaget ved Falsterbo. 

Selv stranden minder om vores strand derhjemme, og vi kunne næsten se hjem.

Tirsdag den 17. september.

Helt sort nat og ingen regn. Heller ingen trafik overhovedet. Vi begyndte vores tur midt om natten og havde en fredelig køretur gennem Danmark og gennem Tyskland. Først omkring Hamburg var der trafik, men slet ikke noget særligt. 

Så vi nød køreturen. Og det er dejligt kun at skulle tanke op en enkelt gang. Hybrid er fint. Vi havde lidt besvær med at overtale damen i receptionen hos ClairVacances til at give os en plads, som vi gerne ville have. Hun insisterede på, at vi kun kunne være der, hvor der var teltpladser. Eftersom vi jo nu skal bruge elektricitet - og der ikke er mange pladser besat overhovedet - havde vi svært ved at forstå hendes ræsonnement, men vi var høflige og begav os ud for at vælge plads. Blot for at komme tilbage og fortælle hende om vores valg: En pragtfuld stor elplads helt nede i "vores" område.
Hun tog imod os med et stort smil. Sagde, at hun havde ringet til Monique, som havde sagt, at selvfølgelig kunne vi være, hvor vi havde lyst. Rart. 

I byen lige ved siden af Herrlisheim - Sainte-Croix-en-Plaine - ligger den dejligste bager. De har selvfølgelig lukket mellem klokken 13 og 16 (så kan vi lære det), men man kan sagten køre to gange efter godt brød. Kagerne var ren kunst.

Men det er byen egentlig også, selv om den ikke er ret stor. Det blev til en lille rundtur i byen.

I sanitærbygningen var der et opslag, som fortalte, at der var en ræv på spil om aftenen, så man skulle holde sko og affaldsposer inde i sin campingvogn om natten. Ræven tog sko. Men kun én sko ad gangen. Den historie har vi hørt før på Gatow Camping i Berlin, så det smilte vi lidt af.

Men kun til vi sad og spiste aftensmad inde i forteltet, og vores affaldspose lige så stille blev trukket ud under teltvæggen. Det var ræven. Vi fik heldigvis nogle billeder af Mikkel.


 

Les Trois Chateaux ved byen Husseren blev besøgt ....

....udsigten er fremragende.
 
 

Tjenerne får sig lige en pause og lidt at spise i Caveau du Heuhaus efter at de havde betjent os.

Her sidst i september og først i oktober er det vintid. Her lidt aftapning eller rensning af flasker i byen Equisheim.

Vi købte lidt af sidste års produktion af Pinot Gris fra vinbonden Armand Scherer i Husseren.

Hjemturen tog 14 timer, der var en del vejarbejde, men egentlig en rar tur.

 Retur til toppen 

 
                    Tilbage til hovedmenu