Widzew Lodz, Polen          F C Aarau, Schweiz,            Karlsruher SC  Tyskland 

    Aberdeen FC  Skotland 


 
7. august 1996 spillede BIF mod polske Widzew Lodz i Polen, resultat 2 - 1. Et godt resultat set med vores blågule briller. Hjemmekampen på Brøndby Stadion blev spillet den 21. august og her blev det noget af en nedtur. Efter at være kommet foran 3 - 0 ved mål af Peter Møller, Ole Bjur og Kim Vilfort, lykkedes det polakkerne at få scoret 2 gange og det afgørende mål for udeholdet blev scoret i det 89. minut. Ingen Champions League for BIF i denne omgang. Vi måtte nøjes med UEFA Cup.

Første modstander blev FC Aarau fra Schweiz og den 10. september blev det 5 - 0 på hjemmebane.

Til udekampen i Schweiz var vi fast besluttet på at tage bilen og køre derned. Som sagt så gjort. Vi drog afsted den 24. september til en by vi aldrig havde hørt noget om. Men desværre uden fotoapparat.

Det var en lille sød by, som i løbet af eftermiddagen blev invaderet af virkelig mange brøndbyfan. Det var lige meget hvor man gik, så mødte man de blå-gule alle vegne og det sluttede med en march i samlet trup ud til stadion. Hyggeligt, men det regnede desværre.

Kampen endte med en sejr til BIF på 2 - 0, målscorer var Peter Møller og Kim Daugaard. Vi var så videre i cuppen. På hjemturen efter kampen nåede vi til et hotel ved Mulhouse, til et af de relativ nye billige hoteller, som er skudt op omkring de store motorveje. Billige ja, men også tilsvarende dårlige. Det må vi så huske til en anden gang.

Den 15. oktober skulle vi så spille mod skotske Aberdeen F.C. Udekamp først. Vi fik købt nogle relativt billige flybilletter til Aberdeen. Men det blev en lidt besværlig vej derover. Vi skulle først til Amsterdam og først derfra til Aberdeen.

Vi havde også skaffet os et hotelværelse i selve byen. Det var nærmest en lille lejlighed. Ikke særlig dyrt.

Kampen blev spillet sent på aftenen og resultatet blev en sejr til Brøndby på 2 - 0.

Dagen efter lejede vi en bil og kørte nordpå til whiskydistriktet, hvor vi selvfølgelig var rundt og prøvesmage den gyldne drik, et af stederne var The Glenfiddich Distillery. Turen gik forbi Peterhead og videre langs nordkysten til Inverness. Dagens tur sluttede i Invermoristen ved den vestlige side af Loch Ness. Et meget hyggeligt hotel, hvor vi var de eneste gæster. Smuk udsigt til søen, hvor vi desværre ikke fik set uhyret i Loch Ness.

Turen fra hotellet til Aberdeen blev usædvanlig smuk. Vejene er jo lidt smalle og med stendiger langs vejen, så man måtte holde tungen lige i munden. Om man kørte i venstre eller højre side kunne ikke helt bedømmes, dertil var den for smal. Et sted så vi et meget morsomt skilt: Stupid young pheasants - drive slowly!

Hjemmekampen på Brøndby Stadion blev spillet den 29. oktober og endte 0 - 0.

Næste modstander blev Karlsruher SC og første kamp var hjemme i Parken, hvor vi desværre tabte 1 - 3. Ruben Bagger var BIFs målscorer.

3. december blev der så skrevet fodboldhistorie. Desværre var vi ikke på plads i Karlsruhe, men på tv så vi de elleve fra Brøndby leverer en fantastisk kamp. Ingen havde i deres vildeste fantasi forestillet sig at vi havde en chance. Bagud 3 - 1 og så på udebane. Men Ebbe Skovdahl havde fortalt drengene på holdet, at Brøndby aldrig tabte to kampe i træk til samme europæiske hold.

Og hvad blev vi så vidner til. 

1. halvleg  0 - 2. Mål af Ruben Bagger og Dan Eggen
2. halvleg  0 - 3. Mål af Kim Vilfort, Peter Møller og Peter Møller.

Hvad ingen troede muligt. Vi var videre. Næste kamp mod CD Tenerife fra Spanien den 4. marts 1997. 

 Retur til toppen

  1997 CD Tenerife, Spanien

  Tilbage til hovedmenu