USA 1990
Morten
 

Afrejse fra København den 29. juni til Chicago.

Første stop blev på dette Motel Super 8 i Kenosha i Wisconsin kun ca. en times køretur fra Chicago. 

Her modtages vi af Henriette i Minneapolis. Vi boede hos hende og kørte lidt rundt i Minneapolis, blandt andet en dejlig badetur i Lake Harriet og en tur til South 28th. Avenue, hvor Edward boede.

Sammen med Henriette, Cole og Tor kørte vi nordpå i Minnesota til Savanna State Park. Campinpladsen i parken ligger ca. 40 miles vest for Duluth. 

Morgenmad efter en ualmindelig våd nat. I følge aviserne faldt der omkring 7 tommer regn i flere dele af Minnesota, blandt andet her. Det svarer til 180 mm!

Efter den våde nat i State Park, kørte vi lidt længere mod nordvest til Bemidji State Park.


Det er ikke Cole eller Tor der drikker øl.

Dette er Mississippis begyndelse, som efter 2552 miles, når sit endelige mål i Gulf of Mexico ved New Orleans i Lousiana. Denne sø, hvor Mississippi har sit udspring, i Itasca State Park, ligger i en højde over havet på 1475 feet.

Vi så mange sjove og interessante ting her omkring Bemidji, blandt andet det største træ i Minnesota og en kæmpe statue af en skovhugger, Paul Bunyan. Men det var også her vi tog afsked med Henriette, Cole og Tor. De skulle hjem til Minnapolis og vi videre på eventyr mod vest.

På vores vej, highway 2 i North Dakota, til første campingplads, så vi dette meget vigtige punkt. Nemlig Nordamerikas geografiske midtpunkt.


Campingpladsen i Minot i North Dakota.

Drengen havde fundet denne garden snake under vores telt!!! Selv om vi godt viste, at en garden snake ikke er farlig for mennesker, er vi ikke helt kry over dette syn. Vi kan ikke rigtig med slanger, hvad de end hedder.


Her har fået øje på et par buffalo i North Dakota tæt på grænsen til Montana. Buffalo = bison.


KOA camping i Havre, Montana.

I byen Browning her i Montana, er der hvert år en meget stor pow wow, hvor Blackfeet indianerne mødes. Byen er hovedstad for denne stamme. Med pow wow menes en stor fest eller sammenkomst ofte med store dansearrangementer, mest rigtig er "spiritual leader".

Efter mødet med indianerne i Browning kørte vi ind i Glacier National Park. Den hedder også Waterton Glacier International Peace Park og for dette ikke er nok, hedder den nordlige del af  parken, som ligger i Canada, Waterton Lakes National Park. Det er en af de smukkeste parker i USA efter vores mening. 


Dette er et fixerbillede. Find Morten.

Umiddelbart lidt syd for parken ligger så vores næste campingplads, som havde en ualmindelig smuk beliggenhed, med tennisbaner og fine forhold for telte og kun kort afstand fra byen Polson.

Hvor heldig har man lov til at være? Der var rodeo show i byen. Mange gode timer gik med at se det store show.

Fra Polson i Montana gik turen gennem Idaho og videre ind i Washington, og her er vi kommet til Columbia River. Det var en ret fed bil vi lejede. Lidt over den normale standard. Men den bil vi blev tilbudt, i vores klasse, var ikke god nok, blandt andet var højttalerne i bilen i bagagerummet løse, så der ikke kunne være vores oppakning. Så fik vi bare tilbudt denne, som absolut passede os godt. Det er en New Yorker.


100 km før Seattle overnatter vi på en campingplads i Easton.


Campingpladsen ved Seattle ligger i den sydlige del. KOA i Seattle/Tacoma i forstaden Kent


Fra vores telt kunne vi se Mont Rainier, som er 14.410 m højt og ligger ca. 85 km mod syd.


Space Needle i baggrunden og ......


 ........Inge i forgrunden.


Stillehavskysten ud for Oregon.


Campingpladsen i Eugene i Oregon.


Mortens telt er jo ikke verdens største. 

En ualmindelig smuk tur blev det fra Eugene til Crater Lake. Crater Lake ligger kun 85 km fra Californien. Vi kørte hele turen rundt om søen, ca. 20-25 km. Her er meget smukt.

Vi kørte også langs Upper Klamath Lake, som bestemt også var værd at se. Efter denne sø gik turen så ind i Californien.

Fra Interstate 5 i Californien kan man se dette meget smukke bjerg Mont Shasta, som er 14.162 feet højt.

Campingpladsen i Redding, Californien, havde et stort vandland som nabo, og vi brugte adskillige timer der. 

Morten nød turen i dette vandland og vi andre gjorde det også. Det er godt med sådan et afbræk i turen, så det hele ikke blot er bjerge, søer og landeveje.

Efter Redding gik turen så til San Francisco, mere herom i etape 2.

 Retur til toppen 

 Til etape 2
Tilbage til hovedmenu