USA
Mor og far til 4 + 1 i USA
Kastrup Lufthavn 24. juni 1992. Sebastian, Malene, Morten, Inge og jeg. Karsten flyver lidt senere selv til Minnapolis. Vi flyver over Heathrow til Miami, hvor vores campingtur skal begynde.

Vi begynder dog med en enkelt overnatning på et hotel i Miami. Vi har lejet en meget fin bil, som vi nu skal pakke.

Vi har godkendt bilen, både vi og vores campingudstyr kan være der og der endda plads til Karsten på 2. etape. (Minnapolis til Miami via Texas og Louisiana)

Første stop er ved byen Lake City kun ca. 50 km fra grænsen til Georgia. Det var en noget våd og lidt ramponeret campingplads, som for få dage siden var ramt af en voldsom thunderstorm. Alt var vådt, men det var tørvejr til os nu og vi nød vores første campingmåltid.

Vi er nået til campingpladsen i Chattanooga, Tennessee. Campingpladsen ligger dog i Georgia, hvor også den sydlige del af byen ligger.

Vi fejrede Europamesterskabet i fodbold på behørig vis. Amerikanerne ved jo ikke noget om det så de så lidt skævt til os. Vi råbte højt da vi i campingpladsens telefon fik resultatet af finalen mellem Danmark og Tyskland. 2 - 0, det var næsten ikke til at tro. Men den var god nok.


På de lange stræk var det nødvendig at skifte chauffør. Her er vi på vej til Indiana.


Campingpladsen i Indiana ligger lidt øst for Indianapolis.


Så er der tvungen postkortskrivning før aftensmaden.

Efter en lang køretur fra Indiana til en campingplads beliggende lidt vest for Detroit i Michigan, er det alle tiders med en sejltur i kano eller kajak på den lille sø, som hører til pladsen. Der gik rigtig mange dejlige timer på den sø.

Efter de mange timer på søen er der vel ikke noget meget bedre end en omgang "beer and fire" som de siger her ovre.

Så gøres der klar til aftensmad på den næste plads, som ligger ved byen St. Ignace ved Mackinaw broen i den nordlige del af Michigan. 


I byen fik Malene købt denne trøje.

Det var ikke alle steder lige let at få vasket op efter maden. Det er ikke ofte, at campingpladsen ikke tager særligt meget hensyn til teltfolket. Alle i de store mobilhome har jo deres udstyr i orden, det er jo ikke så nemt for os.

I et forfærdelig regnvejr nåede vi frem til Rice City stadig i Michigan. Det blev noget af en opgave at få teltene op og lavet mad. Og få spist den.


Der måtte benyttes alternative løsninger.

Efter den våde tid kommer den tørre tid. Endelig fremme hos Henriette, som nu er flyttet ud til Prior Lake, som er en overordentlig stor sø med en masse aktiviteter. Mest støjende aktiviter. Men vi havde da nogle fornøjelige dage hos Vaughn og Henriette og vores to børnebørn, Cole og Tor.

Vi boede på en campingplads 10 km fra Henriette, som ligger mellem byerne Shakopee og Savage, som er forstæder til Minneapolis.

Efter en sjov modtagelse i lufthavnen af Karsten, vi lavede et fald til stor forbavselse og nogen undren fra alle øvrige i ankomsthallen. Men Karsten syntes vist nok det var helt ok.
På billedet er Morten og Karsten på vej til baseballkamp i Hubert H. Humphrey Metrodome.
En lidt mærkelig oplevelse for os. Der sker jo ikke meget i en sådan kamp, som varer omkring 3 - 4 timer. Det meste af tiden gik med indkøb og spisning af pølser, burgere og andet snask. På banen skete ikke meget. 


Cole, Tor og Karsten er ved at rigge båden til.


Karsten har det normalt ikke godt på havet, men denne gang gik det uden søsyge.

Så var der noget mere gang i den hjemme hos Henriette. Ud over en dejlig familiebåd, havde Vaughn og Henriette også en speedbåd til vandskiløbere og jetski, som vi ikke havde set før. jeg tror slet ikke de findes i Danmark.


Her er det Sebastian der rigtig giver den gas.


Og her er det Karstens tur.

Karsten og Morten.

Vores morgenmads cafe ligger i Savage. Billigt og godt. Det er ikke få pandekager, stærke pølser og hachbrown vi har fået indenbords i den tid vi var i byen.

På cafeen kom der mange sjove mennesker, en af dem havde denne bil fra New Mexiko. Horn på køleren bliver vist ikke godkendt i Danmark.


Det var vigtigt at spise op. Den der levnede noget måtte betale drikkepengene.

Trådløs telefon kender vi ikke rigtig hjemme, men meget smart, vi købte i øvrigt en med hjem.


Også Morten fik en tur på jetski, og han nød det.


Sej dame.

Det var rimeligt hårdt at komme op, der skulle bruges mange kræfter.


Billedet fortæller vist alt.


Karsten på en ski....


....og så uden hænder.

Og så går starten på 2. etape. Fra Minnesota gennem Iowa, Missouri, Arkansas,Texas, Louisiana og Alabama for så at slutte turen i Florida. 

 Retur til toppen 

                     Til etape 2

                     Tilbage til hovedmenu