Liechtenstein, Montenegro, Lissabon og Varde

Millau, Frankrig 21. juni 2010 klokken er 13.30. Lodtrækning til 2. kvalifikationsrunden til Europa League. Brøndby er i hatten og modstanderen bliver FC Vaduz fra Liechtenstein.

Da vi kommer hjem fra sommerferien den 2. juli, blev mulighederne for en rejse til et land vi aldrig før har besøgt, undersøgt. Vi googlede og fandt ret hurtigt den eneste campingplads i landet og straks sendte vi forespørgsel om plads til os og vores telt fra den 21. juli til og med 24. juli med afrejse den 25. juli.

Kampen hjemme på stadion endte med en sejr til de blå-gule på 3 - 0 og så var vi klar til en tur sydpå igen.

Tirsdag morgen den 20. juli, måske mere korrekt, tirsdag nat, drog vi afsted til lilleputstaten Liechtenstein, som vi kom til sidst på eftermiddagen. Campingpladsen fandt vi let, det var lidt mere besværligt at finde den rette plads til vores telt. Det lykkedes og det viste sig at være en virkelig god plads. Fine toilet-og badeforhold og udsigten var fremragende.

Vores nabo på pladsen var et par fra Danmark, og om onsdagen erfarede vi, at de var Brøndbyfan. Vi havde talt om tidspunktet for den sidste træning før kampen, som altid sker på spillestedet aftenen før kampen, og det havde de åbenbart hørt, for de fortalte os, at de havde fundet ud af, at man trænede klokken 19.00 på stadion midt i hovedstaden Vaduz.
Det lød jo fint og vi troppede op på stadion og mødte selvfølgelig vores naboer der. Og så fandt vi ud af, at de var forældre til stortalentet Jens Stryger Larsen. Ganske morsomt og vi fik flere hyggelige timer sammen med dem på campingpladsen.

På torvet i Vaduz mødte vi Dorthe og Daniel, som vi utallige steder i Europa har været sammen med. Mor og søn er lige så store fan af Brøndby, som vi er.

Bjerget, som her ses fra vores telt, hedder Mittagspitz og er 1857 meter højt. Samme navn har vores campingplads, som ligger i 510 meters højde.

Glimt fra træningen onsdag aften. Det var meget varmt, så meget af træningen foregik mest i skyggen fra den anden tribune.

Jens Stryger Larsens forældre to rækker foran Inge til træningen onsdag aften.


Også Mads, Dorthe og Daniel overværede træningen.

Jens far og mors telt i baggrunden.

Endelig sker der noget. Brøndby-supporterne i samlet parade til stadion.

Brøndbyfan på deres helt egen tribune. Forrest i billedet ses Steen "morfar" Sørensen og Lajla.
Kampens resultat blev 0 - 1, så Brøndby er videre med et samlet resultat på 4 - 0. BIF klar til næste runde.

Disse tekster stod i vinduet på stadions pølsebod:

Ob Niederlage, Unentshieden
oder gar ein Sieg,
Sag wieder mal zu Hause-
du ich hab Dich Lieb.

Whether you lose, drawor Win Through
tell your lose, draw or Win Through
Sweethearts, I love you.

Mads og Mogens foran Dorthe og Daniels hotel Habun, som ligger i 1600 meters højde. De var dog på dette tidspunkt allerede kørt hjem. Der er jo nogle der skal på arbejde.

I øsene regn spiste vi frokost med Mads på campingpladsens udmærkede restaurant. Jens far og mor var ved at pakke, de havde opgivet vejret, som også var meget slemt. Vi holdt ud og kunne senere pakke telt sammen i tørvejr.

I Liechtenstein bor der i alt 35.168 pr. 1. januar 2007, i Vaduz bor der omkring 5.000.
Det laveste punkt i fyrstedømmet er 430 meter over havet og det højeste punkt, Grauspitz 2599 meter.
Man benytter Swiss franc. CHF.

Ved middagen for sponsorerne lige før kampen, fortalte den danske konsul, at med 35.000 indbyggere og med 32.000 arbejdspladser var der utrolig megen trafik på vejene fra Schweiz og Østrig hver morgen.
Man må gå ud fra, at arbejdsløsheden i landet er tæt på 0%!

Montenegro, Lissabon og Varde

 Retur til toppen

 Tilbage til hovedmenu
.